Blog

Glasser az A38 Hajón – belsőépítészet a zenében
2014. május 31. szombat

2014. június 9., hétfő 20h

Az amerikai indie art-pop színtér egyik legfontosabb új előadója, a második lemezének bemutató turnéján Budapestet is útba ejtő Glasser egészen egyedülálló módon vegyíti a finom elektronikát az érzékeny, személyes balladákkal és gyönyörű popdalokkal. Björk, Bat For Lashes, Joanna Newsom szelleme a színpadon!

A magának a Glasser művésznevet választó bostoni Cameron Mesirow igazi muzsikus-művészcsaládba született, hiszen édesapja a remek performer-csoport, a Blue Man Group, édasanyja pedig a Devo-bűvöletben élő new wave-zenekar, a Human Sexual Response tagja volt. A Kaliforniában felnövő kis Cameron is számos hangszeren tanult játszani, majd irodalmi tanulmányokat folytatott az egyetemen, míg huszonöt éves korára össze nem gyűlt egy kislemeznyi saját dala. A kis New York-i független kiadó, a True Panther Sound fantázát látott a finom, elegáns, törékeny lány finom, elegáns, törékeny popdalaiban, és az első EP, az Apply, valamint azt azt követő 2010-es nagylemez, a Ring tisztes sikert aratott. Olyannyira, hogy a személyes balladákat elszállós álompoppal és elegáns, visszafogott elektronikával elegyítő Glassert a Guardian egyenesen Joni Mitchellhez és Joanna Newsomhoz hasonlította.

A tavaly megjelent második nagylemez megtartja a dalok finom, aprólékosan szerkesztett formáit: igencsak árulkodó az Interiors, azaz Belső terek cím. Glasser maga is elmondja interjúiban, hogy az albumhoz az inspirációt New York, mindenekelőtt New York-i lakásbelsők és enteriőrök adták. Az Interiors rendkívül koncepciózus vállakozás, az egymással szorosan összefüggő dalok vizuálisan összecsengő, egymásból logikusan következő videoklipeket kaptak, és az egész projekt már-már egy konceptalbum következetességével épül fel.

Kapcsolat

Segítségre van szükséged?
Írj nekünk!
Minden levélre válaszolunk.

Fias Berta

ArchLine 3D oktató

Interior Designer

LuiSpirit Art Kft.

Copyright © 2016 Luispirit.hu | Minden jog fenntartva! | Honlapkészítés: Seoexpert