Mi lehet a recept egy nagyvonalú konyhához: Hozzávalók: egy darab jó tágas tér, több kiló ablak, némi bútor – de mégis mennyi? Ahogy nagyanyáink mondták „látod azt gyerekem – amennyit felvesz”. A hozzávalókat helyezd az előzőleg világos színnek kifestett jó tágas teredbe laza-szellős elrendezésben. Ha nem zsúfolod tele, egyszerű és nagyszerű alkotó és lakó teret nyersz. A modern és hagyományos anyagokat finoman keverd össze. Ha a konyhabútorod több anyagból készül, azzal némi dinamikát viszel a helységbe. Ha szakítasz a hagyományos felső konyhaszekrényekkel, és helyettük csak néhány polcot teszel a falra, azzal szellőssé teszed a konyhádat – persze csak ha nem zsúfolod tele a polcokat, és vigyázol a rendre. Különösen extra hatást érhetsz el, ha a múltat újra értelmezve hagyományos anyagokból modern vonalvezetésű tárgyakat, bútorokat alkalmazol.
Nem mindenki szeret egyedül dolgozni a konyhában! Hiába szép a konyhád, ha a társaság távol van tőled, amíg az ételeket készíted „kiesel” a társalgásból, együttlétből, úgy érezheted, hogy ki vagy rekesztve. Ha megteremted a körülményeket a párodnak, vendégeidnek borozgatáshoz, nassoláshoz, kóstolgatáshoz; a gyerekeidnek rajzolgatáshoz, leckeíráshoz akkor fogadjunk, hogy szívesen ott lesznek veled, és már jelenlétükkel is feldobják a főzéssel töltött időt. Ilyen hely lehet egy jó kis konyhasziget, aminek egyik oldalán elő lehet készíteni a ételeket, a másik oldalán pedig a család többi tagja tevékenykedhet, így lesz a főzés közös örömforrás.
A képen látható konyhát a Rawlins Calderone Design tervezte