Ha már „megérett” a spenót a kertben toltam egy quiche-t. Egyszerűen – stangli tészából. Juhtúróval, szezámmaggal és rózsaborssal. És milyen finom lett..
Tészta: 20 dkg liszt 1 evőkanál ecet 4-5 evőkanál víz 10 dkg margarin só, köménymag Töltelék: 30-50 dkg friss spenótlevél 30 dkg juhtúró 20 dkg tehéntúró 1 pohár tejszín 1 nagyobb fej vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma só, cukor, rózsabors, szezámmag, szerecsendió A sóval és köménymaggal elegyített lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd lassan bele az ecetes víz. Tésztává gyúrjuk és kinyújtjuk, majd a sütőformát kibéleljük vele. A spenót leveleket minimális vízen megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk az olajon párolt hagymákhoz. Hozzáadjuk a túrókat, majd a tejszínt, és elkeverjük, majd fűszerezzük. Sűrű masszának kell lennie, amelyet beleöntünk a tésztával bélelt sütőformába. A tetejét meghintjük fehér szezámmaggal, majd a tészta széleit ráhajtogatjuk. Előmelegített sütőben kisütjük kb. 1/2 óra 200 C-on. Ha a massza nem elég sűrű, akkor melegen nem nagyon lehet szeletelni, mert kifolyik belőle a lé. Nagyon fini :))!