Blog

Konyha félsziget – Konyhatrendezők
2013. március 28. csütörtök

Konyha félsziget, mobil konyhasziget

A konyha-félsziget impozáns térbe nyúló megoldás, és közel sem olyan helyigényes, mint egy teljes sziget. Félszigetet sokféle méretben és sokféle módon elhelyezhetünk. Lehet egészen rövid, de természetesen lehet egészen hosszú is – ez a rendelkezésre álló helytől függ. A hossz meghatározásánál a közlekedő utakra figyelni kell! Ha félszigetet csináltatunk óhatatlanul sarok szekrény keletkezik, amelynek praktikus helykihasználása speciális megoldásokat igényel. Előnye, hogy két oldalról is megnyitható, hozzáférhető. Ha a félszigeten van a főzőlap, akkor kifejezetten ilyen/ilyesmi helyre készült típust, un. „sziget elszívót” érdemes fölé tenni, vagy könnyedebb térérzetű felső szekrényt beépített elszívóval. Ennek a megoldásnak egyik vitathatatlan előnye: egymással szemben egyszerre ketten is kényelmesen főzhettek. Milyen jó  is az, illetve ez – nekünk is ilyen van, nem egyszer főzőcskézünk a férjemmel közösen, egymással szemben állva  :).

Klassz és praktikus megoldás a görgős lábakkal ellátott mobil konyhasziget. Akár egy hagyományos, térbe állított, könnyen elmozdítható kisebb asztal is funkcionálhat konyhaszigetként – amelyen ugyanúgy végezhetünk konyhai munkálatokat, mint ahogy tárolhatunk is asztallapja alatt elhelyezett polcokon, fiókokban.

A félszigetet étkezőnek is használhatjuk – természetesen megfelelő méretű székekkel. Ha görgős megoldás mellett döntünk, érdemes  rögzítőfékes görgőket használnunk!

Ha csak pultként használjuk a félszigetet nem feltétlenül kell fölé tenni semmit. A megfelelő világításról mindenképpen gondoskodni kell, mert a konyha balesetveszélyes üzem, de egyébként is  hasznos ha látjuk mit csinálunk.

A modern konyhák gyakori jellemzője a fix vagy mobil konyhapult toldás. Ez legtöbbször merőleges a konyhapultra. Erről bővebben később lesz szó.

 

Kapcsolat

Segítségre van szükséged?
Írj nekünk!
Minden levélre válaszolunk.

Fias Berta

ArchLine 3D oktató

Interior Designer

LuiSpirit Art Kft.

Copyright © 2016 Luispirit.hu | Minden jog fenntartva! | Honlapkészítés: Seoexpert