Blog

Klasszikus beépített konyhák – Konyhatrendezők
2013. április 6. szombat

Ahogy a képeken is látható a beépített konyhák lényege, hogy minden helyet kihasználhatóvá tudunk tenni, mindezt szemet gyönyörködtető módon. A helykihasználás mind vertikális mind horizontális irányban maximális. A felső konyhaszekrény nem ér véget az ajtó felső takarólécénél, hanem a mennyezetig ér. Ha ilyen konyhát szeretnénk természetesen helyet kell adnunk egy könnyen elővehető és elrakható, biztonságos háztartási létrának. A nehezen elérhető konyhaszekrényekben értelem szerűen a ritkábban használatos holmikat tanácsos tárolni. Ha klasszikus beépített konyhában gondolkodunk a szín és bútor design választásnál figyelembe kell vennünk, hogy a szekrények felülete dominálni fog a helységben – tehát ha a szerkény sötét, akkor nyomasztóan tud hatni a nem megfelelő méretű helységben.

Nem csak a  szekrényeket érdemes beépíteni, hanem az étkező rész ülőalkalmatosságait is. Ha ezeket nyitható fedelűre készíttetjük bennük is sok, könnyen elérhető pakoló helyet nyerünk. Izgalmas megoldás lehet még például, ajtók beépítése. Ha egy ajtót szekrény ajtó formára hangolunk, az a bútor részeként jelenik meg, így meglepő, és mulatságos az avatatlan vendégek számára, mikor időnként a háziasszony eltűnik egy szekrényben – amin át természetesen ő egy másik helyiségbe megy át. Ez a helység funkcióját illetően lehet bármi, de a konyhából leginkább a kamra, olajos konyha, illetve a hobby szoba nyílik. Az optimális levegő cseréről illetve szagelszívásról mindenképpen szükséges gondoskodni.

A konyhai gépek is beépítve simulnak a konyhabútorba: ehhez beépíthető típust kell választanunk a hűtőszerkények, a mosogatógépek, az elszívó, a különféle  sütők bőséges kínálatából.

 

Kapcsolat

Segítségre van szükséged?
Írj nekünk!
Minden levélre válaszolunk.

Fias Berta

ArchLine 3D oktató

Interior Designer

LuiSpirit Art Kft.

Copyright © 2016 Luispirit.hu | Minden jog fenntartva! | Honlapkészítés: Seoexpert