Blog

Bulthaup a konyhák leg-je – Konyhatrendezők
2013. április 7. vasárnap

A német Bulthaup cég magasra pozicionált modern konyha bútora. Ha értékrendben egy autó márkához kellene hasonlítanom, leginkább elegancia, és ár tekintetében is minimum, egy Aston Martin, amely ezekhez a remekművekhez szóba jöhet. A B1 B2 és B3 fantázianevű bútorok ma a piacon az egyik legjobb minőséget képviselik. A tervezés során a Bulthaupnál a magas minőségű anyagokat mindenre részletre kiterjedő aprólékos igényességgel alkalmazzák. A Bultaup konyhák küllemüket illetően maximálisan letisztultak. A viszonylag sok fém használata high-tech irányába tolja a bútorok stílusát. A formavilág sokszor visszafogott: egészen puritán, néha kissé archaizáló stílust képviselnek – pl. lócára emlékeztető inox asztal.

A Bulthaup konyhák tervezésekor az ergonómiai követelmények prioritást élveznek. A különféle konyhai funkciók életre keltése könnyű és egyszerű.

A Bulthaup konyha részleteiben és rejtett részeiben is kifinomult és profi. A szekrények belső része, pl. a fiók belsők is tömör fából készülnek. A fiókelosztók professzionálisak, a tervezők szinte minden formára gondoltak – igaz így a tárolás nagy helyigényű, de kétségtelenül rendezett és átlátható.

A Bulthaup konyhában nem csak a felső konyhaszekrények a függesztettek, az alsó szerkények között is találunk függesztett, a padlóval nem érintkező modelleket. A munkalapok és a felső konyhaszekrények alja közötti hátfal sok esetben lenyitható, elhúzható, tárolót rejt. Megtaláljuk az egyéb gyártóknál is ismert sínes tároló rendszereket is: fűszer, szakácskönyv tömör fa késtartó…stb.

A Bulthaup konyháknál a fogantyúk visszafogottak vagy nem láthatóak – azaz a fiókok, ajtók peremein helyezkednek el, vagy egyszerűen „push” módszerrel nyílnak illetve csukódnak. A Bulthaup konyhák világítása könnyen integrálható a bútorba, szinte egybeolvad azzal.

A minőséget meg kell fizetni – a Bulthaup konyhákhoz méltóan magas ár tartozik,

Kapcsolat

Segítségre van szükséged?
Írj nekünk!
Minden levélre válaszolunk.

Fias Berta

ArchLine 3D oktató

Interior Designer

LuiSpirit Art Kft.

Copyright © 2016 Luispirit.hu | Minden jog fenntartva! | Honlapkészítés: Seoexpert