Blog

A tengerzöld lesz 2014-ben az év színe
2013. október 19. szombat

A tengerzöld lesz 2014 színe. A világ legnagyobb festékgyártója és színelőállítója az AkzoNobel minden évben bemutatja a legújabb színtrendeket és meghatározza az adott év színét. Jövőre a zöld természetes harmóniáját és a kék nyugodtságát ötvöző tengerzöldé lesz a főszerep.

Az Év Színe 2014: tengerzöld

Talán nincs olyan ember a földön, akit ne nyugtatna meg a tenger látványa, a hatalmas kék és zöld víz varázslatos színe. Ha a tengert nem is vihetjük mindig magunkkal az otthonunkba, nyugalmat adó jelenlétére minden nap szükségünk lehet. Többek között emiatt is választották a tavalyi pikáns vörös és az idei indigókék után 2014 színének a tengerzöldet a Dulux szakemberei.

A türkiznél mélyebb, diszkréten gazdag szín a kék és a zöld kiszámíthatatlan kombinációjaként izgalmas árnyalatokat hoz létre, pontos meghatározása gyakorlatilag lehetetlen. És mégis ez a kék és zöld közötti szín vált az egyensúly szimbólumává. Ugyanakkor a tenger zöld meglepően sokoldalúan és kitűnően viselkedik különböző színkombinációkban: kiválóan illik a finom rózsaszínekhez és a meleg okkersárgához, saját árnyalataival, valamint zölddel és kékkel kombinálva trendi, míg menta-, kacsatojás- vagy smaragdzölddel párosítva friss hatást érhetünk el vele. Lágy karaktere talán ezért is lett a design és divat világának is egyik nagy kedvence.

Miért éppen tengerzöld?

A Dulux évről évre figyelemmel kíséri az aktuális közösségi és gazdasági trendek, valamint a design világának változásait, majd a tapasztalatait az AkzoNobel Aesthetic Center „Colour Futures” nevű kiadványában teszi közzé. A színtrendeket egy nemzetközi designerekből, építészekből és a divattal foglalkozó szakemberekből álló csapat vizsgálja, akik meghatározzák a következő év kulcsfontosságú színeit. Tapasztalataikból és víziójukból jönnek aztán létre azok a színpaletták és képek, amelyek a Colour Futures kiadványba kerülnek. A 2014-es év mindennapi kihívásaihoz inspirációt, kiszámíthatatlanságához pedig harmóniát biztosít a tengerzöld szín.

Kapcsolat

Segítségre van szükséged?
Írj nekünk!
Minden levélre válaszolunk.

Fias Berta

ArchLine 3D oktató

Interior Designer

LuiSpirit Art Kft.

Copyright © 2016 Luispirit.hu | Minden jog fenntartva! | Honlapkészítés: Seoexpert